Digital kamp om møterom

Danske Gaest.com har kjøpt svenske Bokarum.com, og lanserer nå sin digitale markedsplass for møterom i Norge, gjennom et samarbeid med Hjellnes Consult.

Oppkjøpet setter fart på Gaest.com ambisjoner om å bli den ledende markedsplassen på nett for å bestille lokaler for små og mellomstore møter og andre arrangementer.

Med oppkjøpet av Bokarum.com kan Gaest.com tilby tilgang til om lag 3.000 lokaler i Norden og større byer i Storbritannia.

Hjellnes Consult er Gaest.com sin samarbeidspartner i Norge.

– Dette er både et eksempel på delingsøkonomi og en bærekraftig forretningsmodell, så vi gleder oss til å dele dette tilbudet med kunder og samarbeidspartnere i norsk eiendomsbransje, forteller markedsdirektør Roar Smelhus.

Selskapet omtaler selv konseptet som Airbnb for møtebransjen.

– Den som har ledige møtelokaler, får muligheten til å tjene penger hvis de tør å leie ut til andre – og slik kan vi utnytte ressurser bedre, poengterer Smelhus.

Han peker på at de de jobber med å bygge en database over aktuelle lokaler i Oslo først. Forretningsmodellen til Gaest er å leie ut lokaler på timebasis og ta mellom 10 og 20 prosent av omsetningen i kommisjon.

 

Publisert på bygg.no 16.6.2017