Lysdesign

Belysningsanlegg inne og ute

Innen lysdesign utfører / lager vi:

  • Innendørs og utendørs prosjektering
  • Belysningskonsepter
  • Belysningsprinsipper
  • Dagslysberegninger
  • Beregninger av LENI-tall
  • Detaljprosjektering
  • Veiledning innen lys og belysning
  • Midlertidige kunstneriske installasjoner
  • Belysningsmasterplan

Vi utfører bl a oppdrag innen:

Arkitektonisk belysning: Rom, interiør, fasade
Landskapsbelysning: Park, torg, åpne plasser
Samferdselsbelysning: Veier, gater, tuneller, gangveier
Idrettsbelysning: Idrettsplasser, fotballbaner

MÃ¥lsetting:

Vårt mål er å finne riktig belysningsløsning for alle typer av utvendige og innvendige prosjekter. Vår rolle er å støtte og utvikle det arkitektoniske konseptet ved å benytte innovativ og effektiv belysning.

Samarbeid:

Å utvikle belysningsløsninger sammen med kunden er viktig for å få et godt resultat. Vi er kreative og fokuserer på de unike kvalitetene ved prosjektet og utforsker samt illustrerer hvilken rolle lyset kan ha.

Konsept:

Ved hvert konsept vurderer vi inntrykket og funksjonen til lys sammen med vurderinger rundt kostnad, byggbarhet, vedlikehold og designet sin bestandighet.

Illustrering:

For oss er det viktig å illustrere våre ideer med våre kunder ved å benytte sketsjer, modeller, bilder, tekst, diagrammer og animasjoner.

Se til naturen:

I en verden hvor vi utnytter jordens ressurser på en ekstrem måte må arkitekter og designere være oppmerksomme på at belysningen ikke overdrives. Vi er avhengige av lys og omgir oss med lys i forskjellig grad, i et 24/7 system hvor vi benytter både naturlig og kunstig belysning. Utover den helt grunnleggende funksjonelle fordelen belysningen har, må vi se på samspillet mellom kunstig lys og naturlig lys. Ved å se på og forstå dette samspillet utøkes mulighetene drastisk ved å belyse materialer for å fremheve kontrast, tekstur, farge, tid og bevegelse.

Lær av fortiden:

Menneske har alltid hatt behov for å forlenge dagen helt fra steinalderfolkets bål i hulene frem til i dag ved å benytte kreative belysningsløsninger i de fremvoksende metropoler. Målet har hele tiden vært å produsere lys hvor det ellers ville ha vært mørkt. Ved å se på hvordan kunstig belysning har vært håndtert gjennom historien, og da spesielt av arkitekter og designere i det siste århundre, vil vi kunne oppnå innsikt i hvordan vi forventer at fremtidens belysning vil bli.

Integrering. Ikke tillegg:

Belysningen kan være skjult. Det skal være en symbiose mellom belysningen og arkitekturen. Belysningen bør ikke komme som et tillegg mot slutten av byggeprosessen.

Les også vår brosjyre: Lysdesign